Vége lehet a zötykölődésnek Nagymegyertől Medve felé!

Közel tízmillió eurónyi EU-s dotációból újulhat meg az út Nagymegyer és Csilizradvány között.

Vége lehet a zötykölődésnek Nagymegyertől Medve felé!
Forás: GoogleMaps

A 13-as út az egyike azoknak, amelyen a Dunaszerdahelyi járásból eljuthatunk a medvei határra, és meglehetősen rossz állapotban van, egy részét betonpanelek alkotják, amelyek nem biztosítanak túlságosan kényelmes utazást.

Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter a napokban közölte, azon dolgoznak, hogy az ehhez hasonló betonpanelekből épült utakat modernizálják. "Az öreg betonutak jelentősen roncsolják a a lengéscsillapítókat és a felniket is, ami balesethez vezethet, ezért a komplex modernizálásuk a közlekedés biztonsága szempontjából is nagyon fontos" - jelentette ki.

Most a Nagymegyer és Medve közti útszakasz egy hosszabb, Csilizradványig tartó szakaszát készülnek modernizálni, a Szlovák Közútkezelő Vállalat már kiírta az erre vonatkozó közbeszerzést. A hat kilométeres szakasz két kereszteződés és két közúti híd modernizálását is magába foglalja.

A közlekedésügyi minisztérium szerint az útfelújítás 14 hónapot vehet igénybe, és becslés szerint 9,7 millió euróba kerülhet, aminek a legnagyobb részét európai uniós forrásokból fedezik.

(parameter)