A végső megoldás az elkerülőút lenne Nyárasdon is, addig viszont marad ez

Nagyjából így lehetne összefoglalni, hogy hétfőn kora este szalagátvágással ünnepelte a dunaszerdahelyi járásbeli falu és a megye vezetése, hogy az elmúlt években megújult Nyárasd két fontos útvonala.

A végső megoldás az elkerülőút lenne Nyárasdon is, addig viszont marad ez
Fotók: Paraméter

Ennek egyik fontos előzménye, hogy 2017 és 2018 fordulóján az Érsek Árpád vezette közlekedésügyi minisztérium biztonságosabbá tette a Nyárasd és Alistál közti vasúti átjárót, ahová az új fény- és hangjelzés mellett sorompó is került.

Ezt követően 2018 nyarán, megyei forrásból kezdődött meg a két község közti, az addig 1400-as számmal ellátott harmadosztályú út felújítása, elsőként Nyárasd végétől a vasúti átjáróig (kb. 3 km), majd 2019-ben az útnak a falu belterületén vezető szakasza (kb. 800 m), illetve a vasúti átjárótól Alistálig (kb. 2,2 km).

A harmadosztályú utat ezt követően másodosztályúvá (II/211) minősítették át, aminek a jelentősége abban rejlik, hogy ezáltal ráterelhető a kamionforgalom.

A tranzitforgalom ezt követően elkerülte Nyárasd másik felét, Ekecset és Nagymegyer egy részét, hiszen a 211-es úton a kamionok egyenesen rácsatlakozhattak az első osztályú 63-asra – ecsetelte a részleteket megkérdezésünkre Bacsó László nyárasdi polgármester.

Balról: Jozef Viskupič, Bacsó László és Berényi József

A másik fontos útszakasz – a Nádszeg felől Nyárasdon át Ekecs irányába haladó II/61-es út – tavaly ősszel újult meg, és ugyan a forgalom már használja, a járvány miatt mostanáig ünnepélyes keretek között nem történt meg az átadása. Hétfőn késő délutánra viszont Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke és Berényi József alelnök is meghívást kaptak a faluba, és mindketten részt is vettek a szalagátvágáson.

Viskupič ekkor megjegyezte, hogy a végső, legjobb megoldás a kerülőút volna a medvei határátkelőtől Galántáig, hogy lakott területen kívülre tereljék a kamionforgalmat, amíg viszont ezt nem sikerül megépíteni, a megyének lehetősége van a hatáskörébe tartozó utakat felújítani.

„A mintegy 2,3 kilométeres útszakasz felújításáre eredetileg 630 ezer eurót különített el a megye, végül azonban mindössze 293 ezer euróba került, ami igazolja, hogy a valós versenypályázatok több javított kilométert és nagyobb elégedettséget eredményeznek” – fogalmazott.

Berényi József is arról beszélt, hogy a legfontosabb célkitűzésük a kerülőút Medvétől Galántáig, vagy kisebb kerülőutak az egyes községeknél.

Kifejtette, készül egy megyei projekt ez utóbbiak projektdokumentációival, és ugyan hosszú távú tervként tekintenek rá, de reményeik szerint megvalósul, és néhány éven belül a teherforgalmat a községeket kikerülő utakra terelhetik.

(SzT)