VIDEÓ: Tüzet nyitottak egy menekülő Fabiára a zsaruk Pozsonyban

Áthajtott a piroson, aztán már nem volt megállás…

Egy szabálytalanul közlekedő Škoda Fabiára lettek figyelmesek a szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön éjszaka Pozsonyban.

A férfi a Vajnorská utcán áthajtott a piroson, a rendőrök felszólításása ellenére pedig egyszerűen továbbhajtott. A sofőr a közúti közlekedés többi résztvevőjét is veszélyeztette, a menekülés közben ugyanis többször áthajtott a szemben lévő forgalmi sávba.

Ekkor fogyott el a rendőrök türelme, akik figyelmeztető lövésekkel próbálták megállítani a kocsit. A sofőrt azonban ez sem ijesztette meg. A rendőr kilőtte a Fabia hátsó kerekét, de még így is próbált menekülni, nekiütközött egy parkoló Peugeot-nak.

A rendőröknek még több figyelmeztető lövést is le kellett adniuk, hogy a fószer megálljon. Végül a Wolkrova utcán sikerült elfogni, de közben is aktív ellenállást tanúsított. Lucia Mihalíková rendőrségi szóvivő információi szerint az egyik rendőrt meg is támadta.

Mint kiderült, alkohol nem volt a férfi szervezetében, de nem volt érvényes jogosítványa, azt ugyanis korábban 2020-ig bevonták.

A sofőr mellett egy 31 éves nő ült, aki a lövöldözés közben megsérült, kórházi ellátásra szorult.

A menekülés közben a férfi kihajított az autó ablakán egy ismeretlen anyagot tartalmazó csomagot, amit vizsgálatra küldtek. A rendőrök összesen tíz lövést adtak le a Fabiára, sofőrjét őrizetbe vették.

A rendőrség nyilvánosságra hozta az üldözésről készült videót:


(noviny.sk)