A villanybringa sötét oldala: Három balesetből kettő tragikus véget ért

Nagyszombat megyében idén eddig három elektromos kerékpárral közlekedő személyt ért közlekedési baleset. Ebből kettő tragikus véget ért.

A villanybringa sötét oldala: Három balesetből kettő tragikus véget ért
Fotó: rendőrségi felvétel - illusztráció

Az első halálos e-biciklis baleset az erdőháti (Záhorie) régióban történt, ahol kamionnal ütközött egy idősebb nő. A másik áldozat egy 60 éves férfi volt, aki az út menti árokba zuhant a villanybringával, és az esést nem élte túl.

"Az e-kerékpár idősebb korban is lehetővé teszi, hogy használói folytassák, vagy épp elkezdjék a biciklizést. Éppen ezért óvatosságra intjük az idősebbeket, és a kevésbé tapasztalt közlekedőket"

- közölte a Paraméterrel Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

A rendőrök egyre több olyan esettel találkoznak, ahol a kerékpárosok alábecsülik a szituációt, nem ismerik jól a terepet, nem jól számítják ki a távolságot, vagy elfáradnak útközben.

"Egyeseknek kerekezés közben a biciklijük felszerelése vonja el figyelmét, és elfeledkeznek saját biztonságukról. Az elektromos kerékpárral történő közlekedés közben mindenkinek szem előtt kell tartania saját képességeit"

- áll a Nagyzsombat Megyei Rendőrkapitányság közleményében.

Nagyszombat megyében idén eddig 16 kerékpáros baleset történt, ezekből 13-at a biciklisek okoztak. A balesetek három halálos áldozatot követeltek, egy eset súlyos, öt pedig könnyebb sérüléssel végződött.

(parameter)