Vizsgálati fogságba került a három halálos áldozatot követelő baleset sofőrje, kábítószert is találtak nála

Kábítószert fogyasztott a férfi, aki vasárnap autójával fának ütközött Érsekújvár kataszterében, melynek következtében három utasa meghalt. 

Vizsgálati fogságba került a három halálos áldozatot követelő baleset sofőrje, kábítószert is találtak nála
A tűzoltóság felvétele

A 36 éves Alexander csütörtökön állt bíróság elé, kétórás tárgyalás után a bíró vizsgálati fogságba helyezte. Nemcsak a gépkocsijában, de a vizeletmintájában is drogot találtak.

A horrorbaleset vasárnap kora reggel történt Érsekújvár után, Nyitra irányába. Az Audi nagy sebességgel áttért a szemközti sávba, onnét kisodródott és fának ütközött. A gépkocsi többször megpördült a levegőben, majd a tetején landolt. Az autóban öten utaztak, egy 35 és 32 éves férfi, valamint egy 24 éves nő a helyszínen meghalt, az anyósülésen utazó nőt a tűzoltók szabadították ki a roncsból, azóta is kórházban ápolják. 

A sofőr a fején sebesült meg, őt a kórházban ellátták. Ügyvédje a csütörtöki tárgyalás után azt mondta, ügyfele nem tudja, hogyan került a kábítószer az autójába, és védence tagadta azt is, hogy drogot fogyasztott volna.

A TVNoviny információi szerint Alexandernek már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel, többször is elítélték csalásért és hamisításért. 

2011-ben Csehországban is körözték. Egy olyan bűnszervezet tagja volt, amely fiktív szállítmányozási társaságként működött. Kamionokat loptak, több millió cseh korona értékű áruval. 

tvnoviny