A volán mögött haldoklott a 48 éves sofőr, azt hitték róla, hogy részeg

A volán mögött kapott erős szívrohamot egy 48 férfi, a szemtanúk azonban meg sem próbáltak rajta segíteni, mivel azt hitték róla, hogy részeg. A férfi végül életét vesztette.

A 48 éves férfi Rimaszombat belvárosában autózva lett rosszul. Az autót még időben meg tudta állítani, pillanatok múlva azonban elveszítette az eszméletét.

Egy szemtanú szerint csupán egy autós állt meg mellette, arról azonban meg sem győződött, hogy a férfi jól van-e – azt gondolta ugyanis, hogy a sofőr részeg.

A 48 éves férfi azonban nem volt részeg, minden bizonnyal szívrohamot kapott. „A mellkasban érzett erős fájdalom mellett a páciens elkezd izzadni, leesik a vérnyomása, légszomjat érezhet, valamint elveszítheti az eszméletét is“ – magyarázta Ján Nociar kardiológus.

Éppen ez történt a sofőrrel is. Az orvos szerint ilyenkor azonnal értesíteni kell a mentőket, valamint meg kell kezdeni az elsősegélynyújtást. „Amint a páciens elveszíti az eszméletét, kétségtelen, hogy azonnal meg kell kezdeni az újraélesztést“ – tette hozzá Nociar.

A sofőr újraélesztését végül csak a rendőrök kezdték meg, akiket a szemtanúk értesítettek. „A többi autós közül senki sem részesítette elsősegélyben. Az oldalán feküdt, a szájából folyt a nyál, végül az egyik rendőr vette őt ki az autóból“ – mondta az egyik szemtanú.

Petra Kováčiková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrök addig próbálkoztak az újraélesztéssel, amíg a mentősök a helyszínre értek. Ezután még 40 percen keresztül harcoltak a férfi életéért, ám már nem tudták újraéleszteni.

noviny.sk/para