VONATBALESET: Furgonnal ütközött a RegioJet Nemesócsánál

A menetrend szerint közlekedő RegioJet vonata elé hajtott egy furgon szerdán reggel Nemesócsánál-  tájékoztatta a Paramétert Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője.

VONATBALESET: Furgonnal ütközött a RegioJet Nemesócsánál
Fotó: RegioJet

A baleset a Csallóközaranyos és Nemesócsa közti szakaszon található vasúti átjáróban történt (Komáromi járás) reggel 5 óra körül.

A Komáromból 4:39-kor induló, Dunaszerdahely felé tartó vonat elé kihajtott egy furgon. A sofőr nem vette figyelembe az átjárónál található stoptáblát, s nem adott előnyt az érkező vonatnak.

Az előzetes információk szerint az utasok és a vonat személyzete közül senki nem sérült meg. A furgon sofőrjét kórházba kellett szállítani.

A helyszínt a tűzoltók biztosították, akik gondoskodtak az  utasok elszállításáról a legközelebbi állomásra. Az érintett szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, ami miatt a Komárom - Pozsony szakaszon a délelőtti órákban némi késések várhatók.

A baleset ugyanabban a vasúti átjáróban történt, ahol 2016 novemberében egy gabonát szállító kamion hajtott a RegioJet vonata elé.

(para)